Épületklimatizálás Klímatechnika Légkondicionálás Levél küldése!
Oldaltérkép
   
 
 
 
· ÉPÜLETKLIMATIZÁLÁS / SZERELÉS
 

Klímaberendezések szerelése újjonann épülő házak esetén:

     

  A klímaberendezések szerelése ujjonan épülő, szerkezetkész házak esetében 2 fő lépésből tevődik össze:

  1. Alapszerelés fázisa
  2. Beüzemelés fázisa
  Fontos tudni, hogy az építkezés aktuális szakaszában elegendo csak az előkészítést elvégezni, ami előnyös, mert a komplett rendszer költségének csupán kb. 1/3-át teszi ki.

  A klímaberendezés felszerelése, beüzemelése a késöbbiekben már a ház elkészülte után történik meg. Amennyiben az alapszerelés nincs a kello idoben elvégezve, úgy a kivitelezés a szokásos, klímaberendezések utólagos beszerelése szerint történik.

1. Alapszerelés fázisa:

  Alapszereléskor a split klímaberendezés működéséhez szükséges hűtőközeg vezetékek, kondenzvízcső vezetékek és villamos vezetékek kiépítése történik meg. A hűtési rézcsövek kiépítése speciálisan a tervezett klímaberendezéshez kiválasztott méretű, szavatolt minőségű, vegytiszta szigetelt, rézcsővel történik. A kondenzvíz elvezetése vagy beltéren belül történik valamely vízelvezető rendszerre rákötve, vagy kültérre szintén az előbbi módon, vagy pedig a szabadba vezetve. Ekkor érdemes gondoskodni a klímaberendezés villamos betáplálásáról is a beltéri egység tervezett helye mellett elhelyezett villamos előkészítéssel.

  Fan-coil hűtő fűtő rendszer:
  Abban az esetben, ha a hűtést-fűtést nem külön-külön, hanem egy berendezéssel szeretnénk megoldani, akkor az un. FAN-COIL-os ( klímakonvektoros) hűtő–fűtő rendszer kiépítését ajánljuk. A rendszer lényege, hogy a vízrendszerben nyáron a hideg vizet egy folyadékhűtő ( lásd. Folyadékhűtők) berendezés állítja elő (ami a klímaberendezéseket helyettesíti) és így a rendszer hűt. Télen pedig a megszokott módon a meleg vizet egy vízmelegítő berendezés (pl. gázkazán) állítja elő, és így a rendszer fűt. A helyiségekben a hőleadásról a megszokott radiátorokkal szemben esztétikus kivitelű, modern, ventillátoros hőcserélők gondoskodnak ( ezek a fan-coil-ok).

  

  Egy szokványos fűtőrendszerrel szemben egy Fan-coilos rendszer előkészítése annyiban jelent több előkészületet, hogy a beépítendő fan-coil berendezések mindegyikéhez ki kell építeni 230V villamos betáplálást valamint el kell vezetni a hűtés üzemkor keletkező kondenzvizet.

  Hűtés esetén egy modern fan-coilos rendszer fő előnye egy szokványos split klímaberendezéséssel szemben az a komfort, hogy hűtéskor a kifújt levegő hőmérséklete magasabb (15-17 oC), mint egy split klimaberendezésé (0-5 oC), amely tulajdonság élettanilag kedvezőbben hat az ott tartozkodó személyekre.

  Fűtés esetén egy modern fan-coilos rendszer fő előnye a radiátoros fűtéssel szemben pedig az, hogy a beépített ventillátornak köszönhető jobb a hőátadás, így a helyiségek gyorsabban felfűthetőek.

2. Beüzemelés fázisa:

  Beüzemeléskor a már elkészült, kifestett házba, épületbe megtörténik a beltéri és kültéri egység felszerelése, a csővek- és villamos szerelvények csatlakoztatása az egységekre, vákuumolás, beüzemelés, a berendezések működésének bemutatása és dokumentumok átadása.


Klímaberendezések szerelése kész házak esetén:

  Egy klímaberendezés felszerelése meglévő épületek esetében annyiban különbözik egy új kivitelezéstől, hogy a szerelvények nem falon belül, ( külön kérésre ez is megoldható), hanem falon kívűl elhelyezett fehér színű, idomos műanyag vezetékcsatornában vannak vezetve. A mellékelt képeken látható, hogy az általunk alkalmazott minőségi anyagoknak köszönhetően ez a kivitelezési mód is nagyon esztétikus tud lenni, ami mai viszonyok között a kivitelezések kb. 70%-át teszi ki.

  

  A felsorolt munkák nem járnak rombolással, a koncentrált porelszívás pedig alapfeltétel nálunk.

  Kivitelezéseink során felelősséget vállalunk a hibátlan, esztétikus szerelésért, a tisztaságért a véletlen okozott kárért és meghibásodásért, bár utóbbiak nem jellemzők munkáinkra.