Levél küldése!
Oldaltérkép
   
 
 
 
· KÖZPONTI PORSZÍVÓRENDSZER / A KIÉPÍTÉS
 

     

  A központi porszívórendszer kiépítése ujjonan épülő házak esetében 2 fő lépésből tevődik össze:

  1. Alapszerelés fázisa
  2. Beüzemelés fázisa
  Fontos tudni, hogy az építkezés aktuális szakaszában elegendo csak az alapszerelést elvégezni, ami előnyös, mert a komplett rendszer költségének csupán kb. 1/3-át teszi ki.

  A motor felszerelése, a későbbiekben bármikor (akár évek múlva is) lehetséges.
Amennyiben az alapszerelés nincs a kellő időben elvégezve, úgy a későbbiekben nem, vagy csak nehezen kivitelezhető a rendszer.


1. Alapszerelés fázisa

  Alapszereléskor a rendszerhez működéséhez szükséges csőhálózatot kell kiépíteni speciálisan erre a célra szolgáló antisztatikus vákuumcsővel. Ezt a műveletet a vízszigetelés után, de aljzatbetonozás előtt kell elvégezni, építési sorrendtől függően vakolás elött, vagy után. Ebben a stádiumban kerülnek helyükre a fali csatlakozó aljzatok, a konyhai adapter előkészítése, valamint a porszívó gép tervezett helye is a kifúvó csővel együtt. Többszintes épület esetében lehetőség van még vakolás előtt beépíteni a falba kerülő csöveket, majd vakolás után elhelyezzük az aljzatbetonba való csőszakaszt. Ekkor kerül kiépítésre a központi gép automatikus indítására szolgáló elektromos vezérlés is.

  

     

  2. Beüzemelés fázisa


  Beüzemeléskor a már elkészült, kifestett házba, épületbe megtörténik a központi porszívógép, a fali csatlakozók és a konyhai szemétlapát adapter felszerelése az elokészített helyekre. A rendszert szakszerűen beüzemeljük és működését bemutatjuk a vásárolt takarítókészlettel illusztrálva.


  Kész lakóépület esetében a csöveket falon kívül vezetjük vezetékcsatornában, elrejtve a sarkokban, elkerülve ezzel a falak vésését.
  Lakótelepi lakások esetében Az erkélyen vagy a lakótérben elhelyezett központi géphez közvetlenül 1-2db fali csatlakozót építünk ki, amelytől a megfelelő méretű porszívócsővel a lakás minden pontját el lehet érni. Ez a kiépítési mód nem jár rombolással,